Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart ?

Vragen mensen mij vaak. Ik heb geen standaard antwoord op die vraag.

De kosten van de uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen. Een begrafenis kost meestal meer dan een crematie. Hoe en waar wilt u uw dierbare opbaren? Welk rouwvervoer kiest u? Hoeveel mensen wilt u uitnodigen voor de afscheidsbijeenkomst? Wat wilt u eten en drinken? En zo zijn er tal van zaken die invloed hebben op de eindfactuur.


Kostenbegroting binnen 24 uur

Als u een uitvaart organiseert, brengen we samen eerst uw wensen in kaart. Ik stuur u daarna binnen 24 uur een begroting die bestaat uit vaste en variabele kosten. De kosten van een crematorium of begraafplaats, de kist, de rouwkaarten en het basistarief liggen vast. De eindafrekening van de catering is een voorbeeld van variabele kosten, want die is afhankelijk van het aantal belangstellenden op de uitvaart.

Als u in de aanloop naar de uitvaart dingen verandert die invloed hebben op de kosten, dan krijgt u van mij tussentijds een aangepaste kostenbegroting. Zo komt u na afloop niet voor verrassingen te staan.

Is uw uitvaart nog niet aan de orde, maar wilt u nu al meer weten over de mogelijkheden en kosten? Een oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend. U hoeft alleen maar een afspraak te maken en ik kom graag bij u langs.

.

Neem contact op

Heeft u een verzekering

Dan is het belangrijk om te weten dat u altijd zelf een uitvaartonderneming mag kiezen. U bent niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door de maatschappij waar u de verzekering heeft afgesloten. Kiest u voor mij als uitvaartbegeleider, dan kan ik de hele financiële afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u regelen.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: de naturaverzekering en de somma- of kapitaalverzekering.

Een naturaverzekering betaalt de diensten en goederen van de uitvaart. Als u binnen het standaardpakket blijft, hoeft u niets of weinig bij te betalen. U krijgt een overzicht van alles wat de verzekeraar vanuit het pakket vergoedt, en van eventuele bijkomende kosten.

Een kapitaalverzekering keert aan u een bedrag uit, waarmee u de uitvaart kunt betalen. U kunt er ook voor kiezen het bedrag rechtstreeks aan mij te laten uitkeren. Bij de eindfactuur verrekenen we het verschil tussen het uitgekeerde bedrag en de gemaakte kosten.

Wij maken vrijblijvend een offerte voor u op

U kunt mij elk moment van de dag bellen

NEEM CONTACT MET mij OP